среда, јануар 19, 2011

SNOVI O LETENJUKo hoće da opipa rubove neka ne isteže ruke.
Treba presaviti um.
Mozda vi i znate da letite,
ali jos niste probali na sve moguće načine.

Mika Antić


Možemo i ovako leteti ....            Jan von Holleben - Dreams of flying
                                        
Pustiti mašti na volju, kao što to deca iskreno čine, i eto nam snova na javi, i mnoge, naizgled, nestvarne ideje postanu deo stvarnosti.  Čovek je neverovatno biće kome se mnogo žuri da odraste, da postane ozbiljan, pa onda u međuvremenu zaboravi da mašta, ne shvatajući da svoje maštarije može i ostvariti. Nažalost, kada konačno “odraste”, počinje da živi brige, ne shvatajući da mu se te brige i ostvaruju. 

Ljudi su uglavnom zaboravni, zaborave odakle su došli, šta to nose u sebi, čemu iskreno teže, i što je najvažnije zaborave da se raduju životu, a to nam je najvažnija lekcija koju nam Tvorac daje u zadatak da je ostvarimo. Radovati se i prihvatiti svoj život.

Ljudi  celog života žure da odrastu, a onda bi opet želeli da postanu deca. Jureći svoju budućnost troše svoje zdravlje da bi stekli novac, pa onda troše novac da bi vratili zdravlje. Stalno se vraćaju prošlosti, razmisljaju i stalno brinu o budućnosti, zaboravljajući da žive sadašnjost. Zbog toga ne žive ni u sadašnjosti, ni u budućnosti, prošlost im je svakako zauvek istekla.  Žive kao da nikada nece umreti, a onda umiru kao da nikada i nisu živeli.


Jan von Holleben - Dreams of flying
                                                     
Vratimo se malo u detinjstvo i prisetimo svojih maštarija. Jan von Holleben, popularni nemački fotograf,  je  upravo to i uradio kroz svoje umetničke ekspresije, i družeći se sa decom ostvario zajedno sa njima svoje i njihove snove o letenju. Koliko radosti i nadahnuća izbija iz ovih zajedničkih velikih “umetničkih”  projekcija.Jan von Holleben - Dreams of flying        
                                                                              

Jan von Holleben - Dreams of flying  
                                           

U ovakvim vizijama možemo otići i u Kosmos. Probajte, zbilja nije teško, a još manje neostvarivo! Vratimo se igri i posvetimo joj bar delić svoga dana. Setimo se samo kako smo nekada čuda činili i radošću ispunjavali svoja srca. Tada smo bili najotvoreniji, najiskreniji,  najbliži Kosmosu. Bili smo povezani....   Jan von Holleben - Dreams of flying
                                                   

Srećan je onaj ko reč za Sutra nema,
Za koga je budućnost već odavno bila.
Neizvesnosti lišen, taj jedini živi.
Ko Sutra ima, neće ni Danas znati,
Na Sutra misleći, ni Danas živeti.

Srećnik je i onaj ko reč Juče nema,
Kome je prošlost zauvek istekla,
Sećanja spasen, taj jedini živi.
Ko Juče ima, neće ni Danas znati,
Misleći na Juče, ni Danas živeti.

Borislav Pekić - Argonautika

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...